speaker-photo

Dr. Juliana Goga-Cooke

Inovacioni Strategjik

CEO e Akademisë Mendimi Krijues dhe Inovacionit

Julia është një akademike, gazetare, sipërmarrëse dhe mendimtare kreative. Ajo drejton Akademinë e Mendimit Krijues, duke ndihmuar organizatat të krijojnë shprehitë dhe kapacitetet inovatiove, si dhe të përqafojnë një kulturë të udhëhequr nga kreativiteti.

Karriera e saj filloi në botën akademike me një Ph.D në Gjuhësi dhe duke u zhvendosur në gazetari, duke punuar për BBC për 17 vjet si transmetuese, producente, redaktore dhe udhëheqëse e lartë. Pas një shkëputjeje për studime njëvjeçare në Sipërmarrje dhe Inovacionin e Mendimit Krijues në CSM dhe London Business School, ajo bashkëthemeloi dhe menaxhoi Konsorciumin e Kërkimit të Ardhmërisë së Punës, si dhe themeloi Akademinë e Mendimit Krijues.

Julia ka punuar me më shumë se 100 kompani nga fusha dhe industri të ndryshme. Julia lekton “Mendimin dhe Strategjinë e Paramendimit Krijues” në Universitetin Loughborough të Londrës dhe në “Përshpejtuesin e Mendimit Krijues” në Central Saint Martins, Universiteti i Arteve, po në Londër. Ajo jeton në Londër.