speaker-photo

Ermal Sadiku

Inovacioni & Transformimi Dixhital

Ermali është sipërmarrës me shumë përvojë në fushën e teknologjisë. Ai bashkëthemeloi dhe aktualisht është CEO i kompanisë LinkPlus IT , kompani e cila është zhvilluar në një ndër më të mëdhatë në zhvillimin e softuerit në Kosovë, vlerësuar me medalje edhe nga Zyra e Presidencës së Republikës së Kosovës.

Përgjatë 15 viteve ka themeluar dhe shitur me sukses kompani si ZagApps, Datalab Kosova dhe EVAcc, sikurse ka kontribuar në industritë ajrore në SHBA, të telekomunikacionit në Kanada, automobilistike në Gjenrmani dhe me kompani si Assecco, TIG.

Ermali ka diplomë Master nga Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Offenburg, Gjermani dhe, ka investuar në akademitë më të suksesshme në Kosovë, CodersLab dhe SaaS. Lekton në Kolegjin “Universum” dhe është kryetar bordi në STIKK (Shoqata e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit Kosovë) and anëtar bordi në KAEF (Fondi Edkimit Amerikan-Kosovar). Ai ka një përkushtim të vecantë edhe në projekte që synojnë zhvillimin e talenteve.